Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů

Ochrana vašich osobních údajů je v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů – Nařízením Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679 ze dne 27.4.2016.

Vaše osobní údaje, které o Vás zaznamenávám jsou v maximálním bezpečí.

Vaše osobní údaje sbírá a shromažďuje:

Vladimír Hurta

IČO: 06966951

Sídlo: Družstevní 1493, 755 01 Vsetín

Kontaktní e-mail: hurta(zavinac)hurtavladimir.cz

Rozsah zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje získávám následujícími způsoby:

  • v případě, že mne kontaktujete prostřednictvím webových stránek
  • přidáte k příspěvku komentář
  • si objednáte službu na webových stránkách
  • pošlete poptávku na webových stránkách, na realizaci mých služeb
  • se mnou uzavřete smlouvu
  • mi údaje sami poskytnete e-mailem, telefonicky nebo jiným způsobem

 

Zpracovávám a sbírám tyto údaje:

  • jméno a příjmení nebo obchodní název firmy
  • telefonní číslo
  • e-mailovou adresu
  • fakturační adresu
  • IČ, DIČ
  • IP adresu
  • identifikace prohlížeče, operačního systému a další informace pro analýzu návštěvnosti
  • název webu
  • text komentáře

 

Důvody a účely sběru, zpracování údajů a jejich právní základ

Plnění smlouvy

Údaje, které mi poskytujete, používám k tomu, abychom vás kontaktoval zpět s odpovědí na vaše požadavky pro účely plnění smlouvy a zákonné povinnosti, vyřízení vašich objednávek či poptávek, pro účely tvorby webové stránky, grafických prací apod., programování, konzultací a školení a abych mohl řádně vystavit či dále archivovat daňové doklady.

  • Veškeré osobní údaje jsou zpracovány zákonným a transparentním způsobem a jsou vyžadovány pouze přiměřené, relevantní a nezbytné údaje ve vztahu k účelu zpracování.

Komentáře (oprávněný zájem)

Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Kontaktní formuláře (oprávněný zájem)

Na našich stránkách najdete kontaktní, poptávkové, popřípadě jiné formuláře, které slouží pro poptání našich služeb nebo pro zaslání dotazu či jiné informace. Tyto formuláře sbírají osobní data pouze za účelem zpětného kontaktování s odpovědí.

Cookies (oprávněný zájem)

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, emailové adresy a webové stránky do cookies. Dále sleduji, jak dlouho se na webových stránkách zdržíte, nebo ze které stránky jste na naše webové stránky přišli. Tímto způsobem se snažím zvýšit váš komfort, když budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

V případě, že nechcete využívat soubory Cookie, můžete je zakázat (deaktivovat).

Deaktivace cookies v různých prohlížečích

 

Vložený obsah z dalších webů (oprávněný zájem)

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (např. videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem.

Analytika (oprávněný zájem)

Využívám služeb Google Analytics pro anonymní analýzu chování uživatelů na webových stránkách, abych mohl najít a opravit chyby v uživatelském rozhraní. Tato aplikace může využívat cookies k mapování vašeho pohybu na webových stránkách.

Více informací naleznete na stránkách služby https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=cs

Jak dlouho uchovávám vaše údaje?

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou, nebo dokud si nevyžádáte výmaz vašeho komentáře, případně komentářů. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu (pokud mají tuto možnost), ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátoři webu mohou také tyto informace zobrazit a upravovat.

V případě, že zašlete poptávku či objednávku, údaje jsou uchovávána maximálně po dobu jednoho roku, nebo po dobu stanovenou zákonem. Přesněji takto:

  • při zaslání poptávky na služby jsou údaje uchovávány po dobu jednoho roku
  • při zaslání a vyřízení objednávky jsou údaje uchovávány po dobu stanovenou zákonem
  • pro marketingové účely jsou údaje uchovávány nejdéle 3 roky

Kdo osobní údaje zpracovává?

  • Vladimír Hurta (IČO 06966951, se sídlem Družstevní 1493, 755 01 Vsetín), který je provozovatel těchto webových stránek.
  • Automattic Inc. (se sídlem 60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, USA), která provozuje aplikaci Akismet odhalující komentářový spam.
  • Jolana Zvonková (IČO 49607651, se sídlem U Křivačkárny 860, 755 01 Vsetín), která zpracovává daňové doklady a účetnictví.

Jaké máte práva?

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchovávám, včetně všech údajů, které jste mi poskytli. Můžete zažádat buď e-mailovou formou nebo zabezpečeným formulářem, který naleznete zde. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchovávám. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsem povinný uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Máte právo:

  • vzít souhlas kdykoliv zpět
  • požadovat po mně informaci, jaké vaše osobní údaje zpracovávám
  • požadovat po mně vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • vyžádat si u mne přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,
  • požadovat po mně výmaz těchto osobních údajů,

 

Kam posíláme vaše data?

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí. Zásady ochrany osobních údajů služby Akismet anti-spam najdete zde: https://automattic.com/privacy/

Kam se můžete obrátit v případě pochybného a špatného zpracování osobních údajů?

Pokud si myslíte, že vaše údaje zpracovávám v rozporu s příslušnými právními předpisy, kontaktujte mně.

Pokud nebudete s řešením vaší stížnosti spokojeni, můžete podat stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

Tyto zásady ochrany osobních údajů jsou platné a účinné od 25.5.2018.